Başkan'dan

Değerli Meslektaşlarım

Bursa Eczacı Odamızın 27. Dönem Olağan Seçimli Kongresini gerçekleştirdik. Sizlerin güven ve desteği ile yeni dönem yetkili kurullarımız görevlerine başladı.

İki yıl boyunca sürecek olan sorunların ve sorumlulukların büyük olduğu dönemin başarılı geçmesini temenni ederim. Geçtiğimiz dönemde görev alan arkadaşlarımıza da mesleğimiz adına vermiş oldukları emekler için teşekkür ederim.

Her ne kadar sorunlar ve sıkıntılarla dolu bir mesleki gündemimiz olsa da Ülke gündemimizdeki olumsuzluklar mesleki gündemimizin önüne geçti.

Her gün bir çatışma, patlama ve şehit haberinin ulaşması hem bireysel hem de toplumsal huzurumuzu olumsuz olarak etkiledi.

Ülkemizde barış ve huzur ortamını sağlayacak olan siyasal uzlaşıyı ne yazık ki ülkeyi yönetmek için daha birkaç ay önce göreve getirdiğimiz demokrasi adına en üst temsiliyet sorumluluğunu almış olan Meclisteki siyasi yapılar sağlayamadılar ve yeni bir seçim sürecine girdik.

Uzlaşamayan ya da mutlaka tek başına iktidar olma isteği içinde olan bu anlayış bir taraftan belirsizlik ortamı yaratırken, diğer taraftan toplumdaki düşünce farklılıklarını biraz daha keskinleştirip, kutuplaşma, ötekileşme ve ayrışma ortamına zemin hazırladı. Bir taraftan toplumsal huzurumuz bozulurken, diğer taraftan ekonomimiz ağır darbe aldı ve terör odakları moral ve cesaret buldu.

Dileğimiz gereksiz bulduğumuz ve bu yüzden istemeye istemeye gideceğimiz 1 Kasım erken seçiminden sonra Ülkeyi içinde bulunduğu bu kaos ortamından çıkaracak bütünleştirici bir siyasi iktidarın oluşması.

Ülkemizin belirsizlik ortamı ne yazık ki mesleğimizin içinde bulunduğu ortama da etki ediyor ve birbiriyle büyük benzerlik gösteriyor. Ekonomik ve yapısal sorunlarımız yaşam koşullarımızı zorlaştırırken ülkedeki iktidar zafiyetine benzer bir zafiyeti kendi tepe örgütümüzde görüyoruz.

Bu nedenlerden dolayı önümüzdeki T.E.B. Büyük Kongresi değerlendirilmesi gereken büyük şanstır.

Tabanın Meslek Örgütüne güvenini geri kazandıracak, programı ile meslektaşına umut olacak ve bunu hayata geçirecek basirete sahip, delege aritmetiği üzerine kurgulanmamış meslek tabanında yatay ve dikey ağırlığa sahip bir Merkez Heyeti'nin oluşturulması gerekmektedir.

Bütün bu umut ve isteklerle yeni çalışma dönemimizde görev alacak olan meslektaşlarımıza başarılar dilerim. 

 

Ecz. Kubilay AYDIN

Bursa Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı

   


05 Ekim 2015     Okunma Sayısı : 4982