Bursa Eczacılar Odası İle Gündeme Dair

Başkanımız Ecz. Okan Şahin ile yapılan röportaj sonrası 2 Eylül 2020 tarihli Bursa Haber Gazetesi'nde yayınlanan özel haber:

Bursa Eczacılar Odası Başkanı sevgili Okan Şahin, pandemi sürecine dair verdiği demeçte yaşanılan olumsuzluklardan ve alınan önlemlerden bahsetti. Bu süreçte eczacılara destek olmak için 'Büyük bir bütçe ayırdık ve bu süreci çok iyi bir şekilde yönettik' diyen Şahin Bursa Haber Gazetesi'ne konuştu.

BURSA ECZACILAR ODASI İLE GÜNDEME DAİR

TÜRKİYE'DE ECZACILIK DAHA İLERİ SEVİYEDE

Şahin; hem meslektaşlarımızın çıkarlarının korunması,hem de vatandaşlarımızın çıkarlarının korunması ve meslektaşlarımız arasındaki eşitliğin vatandaşa davranış noktasında da tek bir elden kontrol edilmesi noktasında Eczacı Odasına önemli görevler düşüyor. Bizler Eczacı Odası olarak, yarı kamu niteliğinde kurumuz. Öyle olduğumuz için eczanelerimize yeri geldiğinde kapatma cezalarına kadar uygulama yapabiliyoruz. Ancak bunu çok tercih etmiyoruz. Bursa'da bu cezayı alan meslektaşımız yok. Bu süreci yönetme noktasında, bu raddeye gelmeden engelleme temel amacımız. Eczanelerimizde verilen hizmetin tek tipe dönüştrülmesi ve belli standartlara oturtulması tarafındayız.

ECZANELER ARTIK BİRİNCİ DERECE SAĞLIK KURUMU

Türkiye'de eczacılık diğer ülkelere göre hizmet anlamında çok daha ileri seviyede. Ülkemizde yetişmiş eczacı gücüne baktığımız zaman kalifiye ve belli bir kalitenin üzerinde birmeslek grubuyla hizmet veriyoruz vatandaşımıza. Bu bizim açımızdan da çok değerli. Sağlık bakanlığının da yayınladığı genelge ve yönetmeliğe göre eczanelerimiz artık birinci derece sağlık hizmeti sunan kurumlar olarak belirtilmekte. Bizlerde elimizden geldiğince vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapmaya hazırız ve yapıyoruz.

MASKELERE DİKKAT!

Piyasada bir çok maske bulunmakta ve bunların bir çoğu sağlıklı değil. Vatandaşlarımızın bir çoğu cerrahi maske dediğimiz tek kullanımlık maskeleri kullanmakta. Biz eczanelerimizde üç katlı ve telli maskeler kullanıyoruz. Üç katlı olmasının sebebi orta katmanının antiviral olmasından kaynaklanıyor. Bu maskelerin sağlık bakanlığı onayı olması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuya özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Aksi halde egzama gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliyorlar. Bizler Eczacı Odası olarak eczacılarımız için özel maskeler ürettikbu konudaa kendilerine destek sağladık. Dezenfekte acısından ciddi anlamda destek sağladık.

KOVİD-19 ENDİŞELENDİRİYOR

Mart ayında başlayan ve daha sonra pik yapan covid 19 salgını günümüzde tekar artış göstermekte bu durum bizleri endişelendiriyor. Eylül, Ekim, Kasım aylarında yazın terk edilmesi ile kışa giriş arasında yaşanılan hastalık ayları olma sebebi ile yükseliş göstermesi öngörülen Covid 19  salgını bizleride olumsuz etkiledi. Eczacılarımız bu süreçte her sektör gibi hem sağlık açısından hem maddi açıdan büyük zorluk  yaşadılar. Bu süreçte devletten maddi destek almayan eczacılarımız için kendi bütçemizden destek sağladık ve ayakta durmalarını sağladık. Bu rakam azımsanacak kadar küçük bir rakam değildir. İnsallah bu süreci çabuk atlatır ve daha güzel şeyleri konuşuyor oluruz...

Bursa Haber Gazetesi olarak Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin'e verdiği demeçten dolayı teşekkür ediyoruz.


03 Eylül 2020     Okunma Sayısı : 700