Diyaliz Solüsyonu Reçeteleri Hakkında Önemli Hatırlatma

Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolün 3.7. maddesi gereği Protokol ekinde (EK-4) belirtilen reçeteler Türk Eczacıları Birliği sorumluluğunda ve ilgili Bölge Eczacı Odası koordinasyonunda eczanelerce eşit paylaşım esasına dayanarak üst limitli olarak karşılanmaktadır. Konuyla ilgili ilk hatırlatmamızı 25.11.2020 tarihinde  gerçekleştirmiş idik.

Bu kapsam içerisinde karşılanan diyaliz solüsyonu reçetelerine ilişkin olarak Oda Yönetim Kurulumuz hastaların tedavilerinin ve ilaca ulaşımının daha da kolaylaştırmak açısından; 24.11.2020 günlü toplantısında: 2020 Protokolünün 3.7. maddesi doğrultusunda diyaliz solüsyonu reçetesi karşılayan eczanelerin bu reçete ile birlikte düzenlenmiş bulunan mini kapak, transfer set, vb. malzemelerine ilişkin reçeteleri de karşılamasına, bu nedenle eczanelerin (TİTUBB) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda kayıtlı bulunan, ilgili malzeme satışı yapan firmaların bayiliğini almalarına, aksi halde bu eczanelerin diyaliz sıralamasından çıkarılmasına, diyaliz reçetesi karşılayacak olan eczanelerin bu işlemleri en geç 31.12.2020 mesai bitimine kadar tamamlanmasına, diyaliz solüsyonu reçetesi karşılamak istemeyen ve sıradan çıkmak isteyen meslektaşlarımızın da Ek'te bulunan dilekçeyi doldurarak Oda'mıza iletmelerine karar verilmiştir.

Bu nedenle meslektaşlarımızın 31.12.2020 tarihine kadar diyaliz solüsyonu ve beraberinde kullanılan malzemelere ilişkin ilgili firmalardan bayilik alarak karar doğrultusunda diyaliz solüsyonu reçeteleri ile birlikte mini kapak ve transfer setlerine ilişkin reçeteleri de karşılamaları, karşılamak istemeyen ve sıradan çıkmak isteyen meslektaşlarımızın Ek'teki dilekçeyi doldurarak Oda'mızın 0224. 451 93 55 nolu faksına veya eczaciodasi@beo.org.tr  e-posta adresine iletmeleri hususunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur.

31 Aralık 2020     Okunma Sayısı : 460