Eczacı ve Eczane Çalışanlarının Covid-19 Aşılama Programına Dahil Olması için Yapılması Gereken İşlemler

Bilindiği üzere Covid-19 aşılama programı kapsamında, ülke genelinde tüm sağlık personelinin öncelikli grup olarak aşılanması planlanmıştır.

Bu amaçla Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından aşılanacak sağlık personelinin belirlenmesi amacıyla "EKİP-Personel Bilgi Yönetim Yazılımı (EKİP-PBY) geliştirilmiştir. Covid-19 aşılama planlamasında EKİP-PBY'ye işlenecek veriler dikkate alınacağından, eczacılarımızın ve eczane çalışanlarımızın kayıtlarının aşağıdaki yönergeler yardımıyla 15 Ocak 2021 Cuma mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

 

EKİP SİSTEMİNE GİRİŞ

Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) arayüzüne ekip.saglik.gov.tr adresinden erişim sağlanmaktadır. (Internet Explorer ile giriş yapılması tavsiye edilmektedir.)

EKİP arayüzüne erişim sağlandıktan sonra e-Devlet ile Giriş butonuna basılır, e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır.

  

 

 

e-Devlet menüsünden Aşı > Aşı Personel Listesi adımları izlenerek Aşı Personel Listesi Ekranı açılır.

Yeni Personel Kaydı Ekleme

Açılan sayfada mevcut SGK'lı çalışanlarınızın bilgileri görüntülenmiyorsa "Yeni Kayıt Ekle" butonuna tıklanır.

 

Açılan pencerede bulunan T.C. Kimlik No alanına, kaydedilmek istenen personele ait kimlik numarası girilir ve MERNİS butonuna tıklanır. MERNİS'ten İsim, Soyisim, Doğum Tarihi, Yaş ve SGK Kurum Adı bilgileri aktarılır. Personelin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında yer alan işyeri bilgisi görüntülenebilecektir. Tesis SGK kaydında olmayıp hizmet alımı yöntemiyle başka bir şirket ile sözleşme kapsamında çalıştırılan personel, ayrıca "Hizmet Alımı Kapsamında Çalışıyor" kutucuğu işaretlenerek belirtilmelidir.

 

Ekranda bulunan diğer alanlar doldurulur (unvan ve branş alanları zorunludur) ve Kaydet butonuna tıklanır. Bu aşamadan sonra, Çalışma Yeri Sorgulama ekranında sorgulama yapıldığında, kaydedilen personelin çalıştığı kurum bilgisi görüntülenecektir. 

 

Hatalı bilgi girişi yapılması durumunda Sil butonu ile kaydı silip yeniden kayıt işlemi yapabilirsiniz.

 

 

Personel Bilgi Yönetim (EKİP-PBY) Kullanım Kılavuzu 

 

 

 

 


13 Ocak 2021     Okunma Sayısı : 8655