Ekim 2020 Dönemi İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

Betaserc 24 mg 60 tb reçetesinde 2*1 ve 2 aylık doz yazdığından 3 kutu değil 2 kutu bedeli ödenmiştir. Hastanın ilaç bilgisinde ilacı düzenli kullandığı görülmektedir. Doktor dilekçesinde, pandemi sürecinde hastaların daha az sıklıkla sağlık kuruluşlarına gitmesinin uygun bulduğunu ve sehven 2 aylık yazdığını bildirmiştir. Kesinti onaylanmış ve dosya SGK Ankara İtiraz Üst Komisyonu'na iletilmiştir. 
Brilinta tb. tedavi süresi 1 yıl (13 kutu) aşıldığı için kesintiye uğramıştır. İtiraz dilekçesinde Medula sistemde hastaya ait 12 adet görüldüğünden dolayı 1 kutu verildiği bildirilmiştir. Kesinti onaylanmış ve dosya SGK İtiraz Üst Komisyonu'na aktarılmıştır.
Brilinta tb. tedavi süresi 1 yıl (13 kutu) aşıldığı için kesintiye uğramış, eczacı 15. kutuyu verdiği için 1 kutu Brilinta tb. kesintisi olmuştur. Dosya SGK Ankara İtiraz Üst Komisyonuna iletilmiştir.
Brilinta tb. tedavi süresi 1 yıl (13 kutu) aşıldığı için kesintiye uğramıştır. Hastaya 13. kutu sonrası devam reçetesi ile verilen 3 kutu Brilinta tb. (Toplam 16 kutu) kesintisi onaylanmıştır.
Brilinta tb. tedavi süresi 1 yıl (13 kutu) aşıldığı için kesintiye uğramıştır. Hastaya 16. kutu Brilinta tb. verildiği için 1 kutu kesintisi onaylanmıştır.
Aranesp 80 mcg kul.hazır şırınga raporunda hgb: 10,4 ferritin: 40 olarak belirtilmiştir. SUT'un 4.2.9.A1 maddesinde "…. İdame tedav sırasında ve/veya tedaviye yeniden başlandığında TSAT>%20 ve/veya ferritin>100 olmalıdır." ifadesi gereği kesinti uygulanmıştır. Rapora reçete tarihi ile uyumlu ferritin değeri: 327 eklenmiş ve laboratuvar tetkik sonu da itiraz dilekçesi ekinde Kurum'a iletilmiştir. Kesinti ödemeye çevrilmiştir.
Raporda belirtilen endikasyon dışı kullanım belgesinin süresi Kasım 2019 tarihinde dolduğu için kesinti uygulanmıştır. Hastaya ait 21.10.2019 tarihli endikasyon dışı kullanım belgesi itiraz dilekçesi ekinde iletilmiştir. Kesinti iptal edilmiş, ödemeye çevrilmiştir.


04 Kasım 2020     Okunma Sayısı : 2166