Güncellenmiştir! Yurtdışı Sigortalı Hastaların (Almanya Haricindeki) Reçetelerinin Karşılanması

Almanya haricindeki Yurtdışı Sigortalı Hastaların fatura hesaplama ve dilekçe örneği değişmiştir. Reçete ve faturaların iade olmaması için aşağıdaki duyurudaki listeleri veya Dilekçe ve Formlar Bölümü altındaki SGK ile ilgili dilekçelerdeki listeleri kullanmanız önemle rica olunur.

  1. Reçete manuel yazılmış olmalıdır.
  2. Medula programında reçete giriş i tıklayınız, açılan pencerede TC kimlik no kısmına çalışan (sigortalı) hasta için 11111111111 (11 adet 1 ) , emekli (gelir sahibi) hasta için 22222222222 (11 adet 2) yazınız.
  3. Reçetenin geri kalanını normal – manuel reçete işler gibi işleyiniz, kaydediniz. Ve sonunda yazdır butonundan çıktısını alınız. ( Bu sayfada karekod sonlandırılması yapılmayacaktır.)
  4. Ana sayfaya dönüp manuel reçete girişi butonuna basınız.
  5. Açılan sayfada hastanın adını – soyadını ve reçete tarihini giriniz. Kaydet e basınız.
  6. Ekranınızda yeni bir sayfa açılacak, bu sayfada its karekod işlemleri kısmına girip vermiş olduğunuz ilaçların karekodlarını okutup, listeletuşuna bastıktan sonra ilaçların tam ve doğru bir şekilde listelendiğini kontrol edip its satış kaydı butonuna basın.
  7. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bir önceki sayfaya geri dönmek için geri butonuna basın. Karekod sonlandırmasını yapıp çıktı alın.
  8. UYARI !!! Karekod sonlandırması yapılmış ya da yanlış sonlandırma yapılmış reçetelerde geri dönüp düzeltme şansınız yoktur. Eğer hata yaptıysanız aşağıdaki linkten veya Oda sayfasında SGK’ya verilen dilekçeler bölümünden manuel reçete karekod iptal dilekçe örneğini doldurup fakslayın. (Dilekçe örneği için tıklayınız)
  9. Tüm reçete kayıt işlemlerini sorunsuz yaptıysanız, eczanenizde kullandığınız programdan ( ILON, ECZANEM, BYTE VS.) kayıt çıktısı almalısınız veya Oda’mız web sayfasındaki dilekçe ve formlar  menüsünden SGK ile ilgili dilekçeler bölümünden Yurtdışı Sigortalısı reçete Listesi”ni doldurunuz. Yurtdışı Sigortalısı reçete Listesi ve dilekçesi için tıklayınız (Güncellendi 02.12.2015)
  10. Bu işlem her bilgisayar programında farklı olduğu için programcınızdan yardım isteyiniz.
  11. Bilgisayar programınızdan da reçeteyi kaydedip çıktısını almanız ve tutarları eşitlemeniz gerekmektedir.
  12. Fatura kesme aşamasına geldiyseniz, bilgisayar programınızdan tüm reçetelerin detaylarını gösterir bir döküm alınız.
  13. En son olarak fatura kesme ve döküm hazırlama:
  • Reçete – reçete fotokopisi
  • Reçete çıktısı- fotokopisi
  • Manuel reçete çıktısı – fotokopisi
  • Rapor var ise (aslı gibidir kaşe ve imzalanmalı) rapor – rapor fotokopisi
  • Hastanın yurtdışından sigortalı olduğunu gösterir sağlık yardımı belgesi ve fotokopisi
  • Bilgisayar programından alınmış dökümün aslı – fotokopisi
  • Yurtdışı sigortalısı reçete listesi – fotokopisi
  • Fatura aslı- fotokopisi
  • Faturalarınızın zarfının ön yüzüne yurtdışı sigortalısı reçeteleri dilekçe örneğini doldurup yapıştırmanız gerekiyor.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz linkten  http://www.beo.org.tr/2012/12/05/sgk-ile-ilgili-dilekceler/  yurtdışı sigortalısı reçete listesi ve dilekçe örneği almalısınız.

DİKKAT !!!

  • Hastanın sağlık yardımı aldığına dair olan evrakının vize tarihlerini kontrol etmeyi unutmayın. Vize tarihini aşan ilaç vermemeye çalışın ve bu evrakın aslının arkasını kontrol ederek hastanın elinde ilacının olup olmadığını öğrenin. Siz de her raporlu reçete karşılayışınızda bu evrakın ve/veya raporun aslının arkasına verdiğiniz ilaçların reçete tarihi, ilacın adı,  adedi ve bitiş tarihini yazın.
  • Raporlu ilaçlar ilk kez alınıyorsa aynı SGK reçetelerindeki gibi birer kutu verilir.
  • Verilen ilaçların adetleri, dozları ve bitiş tarihleri hastanın raporunun aslının arkasına tarih atılarak yazılır, kaşe vurulur ve eczacı imzalar.
  • Raporun önlü arkalı fotokopisi alınıp diğer fotokopilere eklenir.
  • Raporun bitiş tarihine dikkat edin.
  • Yurtdışı hastalarında raporunun veya evraklarının arka yüzünde alacağı ilaç için herhangi bir tarih, kutu sayısı vs. belirtilmiyorsa 1 kutu ilaç karşılamanız gerekmektedir.

 


02 Aralık 2015     Okunma Sayısı : 7673