İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

İtiraz Komisyonu Toplantı sonuçlarına Mevzuat başlığı altındaki İtiraz Komisyonu sekmesinde ulaşabilirsiniz. Temmuz 2013 Dönemi itiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları 18.07.2013

NO KONU SONUÇ
1 Protokolün 3.2.13. maddesine göre Eczacı Odası olmadığı için iade edilmiş ancak 15 işgünü içinde Kuruma teslim edilmediği için kesilmişti.

Protokolün 4.3.2 maddesinde Kurumca iade edilen reçeteler eczacı tarafından gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra teslim alındığı tarihten itibaren 15 (onbeĢ) işgünü içerisinde Kuruma teslim edilir. Bu süre içerisinde teslim edilmeyen reçete bedelleri veya eksiklikleri tamamlanmadan Kuruma teslim edilen reçete/reçetedeki eksikliği olan ilaç bedelleri ödenmez. Ödenmeyen bedel ödenecek miktardan düşülerek, döneme ait fatura bedeli takip eden ilk ödeme döneminde ödenir. Örnekleme yöntemini kabul eden eczaneler için, ödenmeyen bedeller hata oranı tespitinde dikkate alınarak faturaya yansıtılır." dendiğinden kesintinin yerinde olduğuna karar verilmiştir.

2 Majistral ilaç içindeki Elecon losyonun karekodsonlandırma işlemi yapılmamış, ilaca ait karekod/küpür eklenmemi şolduğu için majistral ilaç kesilmiştir. Majistral ilaç hazırlanırken Elecon losyonun eklendiği kanıtlanamadığı için yapılan kesintinin yerinde olduğuna karar verilmiştir.
3 E-raporda Hbs Ag (+) ibaresi bulunmadığı için 1 kutu Medovir 100 mg 28 tb kesilmiştir. SUT'un 4.2.13.A.7 maddesine göre raporda Hbs Ag (+) olduğu belirtilmediği ve raporla uyumlu Hbs Ag pozifliğini gösteren laboratuvar sonucu da sunulamadığı için yapılan kesintinin yerinde olduğuna karar verilmiştir.

  30.07.2013

NO KONU SONUÇ
1 Balance % 2.3 glu 1,75 per. diy. 2000 ml yazılmış ve medula Sistemine bu şekilde kaydedilmiş, ancak Balance % 2,3 glu 1,25 per.diy.2000 ml küpürü eklenmiş olduğu için 120 adet Balance % 2,3 1,75 per.diy.2000 ml kesilmiştir. Reçetede yazan ve sisteme kaydedilen ilaç ile hastaya doğru ilacın verildiğinin kanıtı olan küpürler farklı olduğundan yapılan kesintinin yerinde olduğuna karar verilmiştir.
2 Klopidogrel raporu 04.04.1 Tıkayıcı periferik arter has. veya iskemik inme'de klopidogrel kul. tanısıyla çıkarılmış. Açıklamalara iskemik inme tanısı yazılmadığı için 3 kutu Opirel 75 mg 28 tb kesilmiştir. Kesintiden sonra iskemik inme teşhisi açıklamalara eklenmiştir. Ancak rapora sonradan yapılan ekleme belgelenemediği için kesintinin yerinde olduğuna karar verilmiştir.


06 Ağustos 2013     Okunma Sayısı : 2713