İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

Nisan 2013 Dönemi itiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları 03.04.2013

NO KONU SONUÇ
1 Hasta sadece oral antidiyabetik kullandığı için 1 kutu  On Call Plus Blood Glucose 50 strip kesilmiştir. Hastanın almış olduğu ilaçlar incelendiğinde 25.01.2012 tarihinde Lantus Solostar 100 ıu aldığı ve ve ilacın bitiş tarihi 16.05.2012 olduğu görülmüştür. Bu tarihten sonra hasta Medula kayıtlarına göre oral antidiyabetik ilaç tedavisini sürdürmüştür. Son çıkan raporu da oral antidiyabetik ilaç raporu olduğu için kesinti uygulanmıştır. Hastanın insülin kullandığının eczacı tarafından bilinmesi ve raporlarının da insülin kullanan olarak çıkmış olması nedeniyle dosya Ankara SGK İtiraz Üst Komisyonu'na iletilmiştir.
2 Hasta Lipidra 20 mg ı ilk kez kullandığı için SUT'un 6.1.1.Ç8 maddesine göre hastanın tedavisinde ilk kez reçete edilecek ilaçlar en fazla 1 aylık doz kadar ödendiğinden 90 tb yerine 30 tb i eşdeğer işlenerek kesinti yapılmıştır. Medula Sistemi bazı ilaçlarda geriye dönük ilaç bilgisini yapabildiği bazılarında yapmadığı gerekçesi ile dosya Ankara SGK İtiraz Üst Komisyonu'na iletilmiştir.
3 Hasta sadece oral antidiyabetik kullandığı, raporu ve almış olduğu ilaçlar incelendiğinde insülin kullanımı olmadığı için 1 kutu Ime-DC 50 strip kesilmiştir. Hekimin rapordaki beyanı resmi evrak kabul edildiğinden ve hasta ca hastası olduğu için insülin ihtiyacı olabileceğinden itiraz edilmiş, dosya Ankara SGK İtiraz Üst Komisyonu'na iletilmiştir.
4 Hasta sadece oral antidiyabetik kullandığı, raporu ve almış olduğu ilaçlar incelendiğinde insülin kullanımı olmadığı için SUT'un 7.3.5.1.c 4 maddesine göre 1 kutu Ime-DC 50 strip kesilmiştir. Hekimin rapordaki beyanı resmi evrak kabul edildiğinden itiraz edilmiş, dosya Ankara SGK İtiraz Üst Komisyonu'na iletilmiştir.
5 Hastanın e-raporu SUT 6.2.14.C maddesindeki koşulları sağlamadığından 3 kutu Herceptin 150 mg flkon kesilmiştir. Ancak hastanın metastatik meme ca olduğu e-rapora eklendiği, epikriz ve patoloji sonucu ile belgelendiği için yapılan kesintinin sistem üzerinden iptal edilerek ödemeye çevrilmesine karar verilmiştir.
6 Reçeteye Novofine 31 G 6 mm insülin kalem iğnesi yazılmış ve hastaya Novofine 30 G 8 mm kalem iğnesi verildiğinden verilen kalem iğnesinin çapı ve uzunlığu farklı olduğu için kesinti uygulanmıştır. Medula Sistemi'nin eşdeğer ekranında bu iki iğne yer aldığından itiraz edilmiş, dosya Ankara SGK İtiraz Üst Kurulu'na iletilmiştir.
  09.04.2013
NO KONU SONUÇ
1 Spiriva 18 mcg. inh. 30 kap. astım teşhisiyle karşılanmıştır. SUT'a göre Spiriva astım teşhisinde ödenmeyeceği için ve hastanın reçete alım tarihinde geçerli KOAH raporu olmasdığı ve ilacın prospektüsü incelendiğinde ilaç, astım teşhisinde kullanılmadığı için SUT'un 6.2.24. maddesine göre kesinti yapılmıştır. Dosya Ankara SGK İtiraz Üst Komisyonu’na iletilmiştir.
  16.04.2013
NO KONU SONUÇ
1 Ursofalk kap. karaciğer nakli ve kronik viral hepatit B, delta ajansız teşhisiyle karşılanmıştır. SUT'un Ek-2 Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesinde ursodeoksikolik asitte endikasyon uyumu arandığı ve bu ilacın prospektüsünde sözkonusu endikasyonlar olmadığı için kesinti yapılmıştır.
2 Reçetede aletli periton diyaliz solüsyonu Dianeal % 2,27 PD4 5000 ml torba ve Dianeal % 2,27 PD4 2000 ml torba yazdığı halde Medula Sistemi'ne sürekli ayaktan periton diyaliz solusyonu olan Dianeal % 2,27 5000 ml torba ve Dianeal % 2,27 2000 ml torba işlenmiştir. Eczacıya kaydın düzeltilmesi için içerikten iade yapılmıştır. Bu ilaçlar Medula Sistemi'nde eşdeğer olmadığı için kayıtlar düzeltilememiştir. Bu nedenle 24 adet Dianeal %2,27 5000 ml torba ve 24 adet Dianeal % 2,27 2000 ml torba kesilmiştir. Reçeteye yazılan ilaç hastaya verildiği için, SGK ve hasta mağduriyeti olmadığı için kesintiye eczacı tarafından itiraz edilmiştir. Dosya Ankara SGK İtiraz Üst Komisyonu’na iletilmiştir.
  25.04.2013
NO KONU SONUÇ
1 Zemplar 5 mcg 2 ml 5 amp. için reçetede kalsiyum ve fosfor değerlerinin tetkik tarihi olmadığından Medula Sisteminde içerikten iade edilmiştir. Reçete sorgulama işlemi yapıldığında içerikten iade Medula sisteminde görülebilmektedir. İade ile ilgili bir işlem yapılmadığı için reçete bedeli kesilmiştir. Ancak eczane ekranına giden mesajlar incelendiğinde bu döküm numarasının içerikten iade edildiğine dair herhangi bir mesaj olmadığı görülmektedir. Kesinti, Sistem tarafından kaynaklandığı ve ilgili reçeteye ait kalsiyum ve fosfor değerleri belgelendiği için kesinti iptal edilerek ödemeye çevrilmiştir.


30 Nisan 2013     Okunma Sayısı : 3871