İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

Mayıs 2011 Dönemi İtiraz Komisyonu Toplantısı Sonuçları 04.05.2011

NO KONU SONUÇ
1 Raporda Renagel 800 mg film tb.'in etken maddesi ve ilaca  başlama tarihi ile uyumlu kalsiyum ve fosfor değerleri belirtilmemiştir. SUT'un 6.2.9.B Maddesi'ne göre kesinti uygulanmıştır.
2 Raporda Citokes 5 mg tb. ve Sibelium 5 mg kap. adlı ilaçların etken maddelerinin yer almamaktadır. 3'er kutunun bedeli kesilerek 1'er kutunun raporsuz olarak ödenmesine karar verilmiştir.
 3 Pediasure raporunda hastanın oral beslenemediği ve epilepsi gibi bir teşhis belirtilmediği için kesinti uygulanmıştır. itiraz dilekçesi ekinde raporda ilgili uzman ve başhekim onayıyla gerekli düzeltmeler yapıldığından kesinti, sistem üzerinden iptal edilmiştir.
 4 Raporda ve reçetede klopidogrel ile birlikte ASA da yer almaktadır. SUT'un 6.2.15. Maddesi'ne göre kesinti uygulanmıştır.
 5 Exelon patch 5 cm 30 flaster adlı ilaçlatan 1 kutu, Exelon 10 cm 60 flaster adlı ilaçtan 2 kutu verilmiştir. Söz konusu ilacın günlük maksimum kullanımı 1 flaster olması nedeniyle 3 aylık doz aşıldığından kesinti uygulanmıştır.
 6 Trileptal raporunda yaygın anksiyete bozukluğu ve organik olmayan psikoz teşhisleri yer almaktadır. SUT Ek-2 listesinin 11.03. ve 11.04 maddelerinde endikasyon uyumu aranacağından dolayı kesinti uygulanmıştır.
11.05.2011
NO KONU SONUÇ
1 Reçeteye yapıştırılan Microfine ins. iğne ucu barkodu ile Medula Sistemi'ne kaydedilen barkod no aynı değildir. SGK Protokolü'nün 3.2.8. Maddesi gereği kesinti uygulanmıştır.
2 Seroquel 100 mg 30 tb. raporu "yineleyen depresif bozukluk" teşhisi ile düzenlenmiştir. SUT'un Ek-2 Katılım Payından Muaf İlaçlar listesinde antipsikotik ilaçlarda endikasyon uyumu arandığı için ve ilacın rapordaki gibi bir endikasyonu olmadığı için 6 kutu Seroquel 100 mg tb. kesintisi uygulanmıştır.
3 Ursofalk kap. raporunda teşhis "kronik karaciğer hastalığı" olarak düzenlenmiştir. SUT'un Ek-2 Katılım Payından Muaf İlaçlar listesinde ursodeoksikolik asitte endikasyon uyumu arandığı için ve raporda ilacın endikasyonlarından herhangi biri yer almadığı için 4 kutu Ursofalk kap. kesintisi uygulanmıştır.
4 Enteral beslenme ürünü raporunda malnütrisyon ve diğer beslenme eksikliklerinin sekeli teşhisleri yer almaktadır. SUT'un Ek-2 hasta katılım payından muaf ilaçlar listesindeki teşhislerden biri olmaması nedeniyle katılım payı kesintisi uygulanmıştır.
  25.05.2011
NO KONU SONUÇ
1 Velcade 3,5 mg ıv enj.raporundaki 3 haftada bir olan kür aralığı sisteme 2 haftada bir olarak işlenmiştir. SUT'un 6.5.2.maddesine göre kür ve tedavi planı olan ilaçlar ilaç bitiş tarihine göre zamanında alınması gerektiği için 2 kutu Velcade 3,5 mg enj. kesintisi uygulanmıştır.
2 Novomix 30 flexpen'in etken maddesi raporda yer almamaktadır. SUT'un 6.1.1.C.3 maddesine göre raporda etken madde adı olmadığı ve iade edilmesine rağmen düzeltilemediği için 4 kutu Novomix 30 flexpen kesintisi uygulanmıştır.
3 M 79.9 icd-10 koduyla (Yumuşak doku bozuklukları) ve Fibromiyalji sendorumu teşhisi ile Lyrica raporu düzenlenmiştir. SUT'un 6.2.35.maddesine göre nöropatik ağrı (diyabetik nöropati) teşhisi yer almadığı için 3 kutu Lyrica 150 mg. 56 kap. kesintisi uygulanmıştır.
4 Ursafalk kapsül raporu karaciğer steotoz teşhisi ile düzenlenmiştir. SUT'un Ek-2 Katılım Payından Muaf İlaçlar listesinde ursodeoksikolik asitte endikasyon uyumu arandığı için ve raporda ilacın endikasyonlarından herhangi biri yer almadığı için 1 kutu Ursofalk kap. kesintisi uygulanmıştır.
5 Şeker ölçüm cihazı reçeteye yazılmadan karşılanmıştır. 1 adet Fora şeker ölçüm cihazı kesintisi uygulanmıştır.
6 Bronşektazi teşhisi ve J 41 (kronik bronşit) icd-10 kodu ile Spiriva raporu düzenlenmiştir. SUT'un 6.2.24 maddesindeki endikasyonlardan biri ile rapor düzenlenmediği için 3 kutu Spiriva 18 mcg kap. kesintisi uygulanmıştır.
7 Şeker ölçüm strip raporunda rapordaki doz aşılmıştır. SUT'un 6.1.1.C maddesine göre rapor dozu aşıldığı için 1 kutu Gluco Dr.Süper sensor strip kesintisi uygulanmıştır.


30 Mayıs 2011     Okunma Sayısı : 3761