İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

08.03.2011 tarihli toplantı sonuçları

NO KONU SONUÇ
1 Lustral Special 100 mg 28 tb raporunda endikasyon uyumu aranması nedeniyle kesinti uygulanmış, reçetedeki depresif davranış bozukluğu tanısı ile katılım paylı olarak ödenmiştir. Ancak itiraz dilekçesi ekinde hastaya ait uygun rapor iletildiği için kesinti iptal edilmiştir.
2 Neruda 800 mg 50 tb. raporu insülin bağımlı diyabetus mellitus nörolojik komplikasyonlarıyla birlikte tanısıyla düzenlenmiştir. SUT'un 6.2.35.maddesine göre reçete ekindeki raporda insülin bağımlı diyabetus mellitus nörolojik komplikasyonlarıyla birlikte tanısında kullanımı olmadığı için kesinti uygulanmıştır.
3 On Call Redi Blood Glucose strip barkodu ile ile Sistem'e kaydedilen barkod farklıdır. Protokol'ün 3.2.8. maddesine göre kesinti uygulanmıştır.
4 Ursofalk kap. raporu K79 karaciğer siroz ve fibrozu teşhisiyle karşılanmış ve 3 kutu Ursofalk kap. kesintisi uygulanmıştır. Ancak itiraz dilekçesi ekindeki raporda primer biliyer siroz açıklaması bulunduğu için yapılan kesinti iptal edilmiştir.
5 Raporda etken madde yer almadığı için SUT'Un 6.1.1.C.3 maddesine göre 2 kutu Nasacort AQ sprey kesilmiştir. Ancak aynı hastanın sistemde kayıtlı ve reçete tarihi ile uyumlu e-raporuna ilacın etken maddesi eklendiği için yapılan kesinti iptal edilmiştir.
6 Plavix 75 mg 28 tb. raporu serebrevasküler hastalıklarda beynin diğer vasküler sendromları teşhisi ile düzenlenmiştir. SUT'un 6.2.15.A maddesindeki teşhislerden biri olmadığı için kesinti uygulanmıştır.
7 Zopladex 3,6 mg subkutan implant dozu sisteme 1*1 (1ay) yerine 1*1 (1 gün) olarak işlenmiş, reçete kontrolü sırasında Sistem'den düzeltildiğinde 1 gün farkla ilacın süresi dolmamış uyarısı çıktığı için kesinti uygulanmıştır. Ancak hastanın aldığı ilaçlar Sistem'den sorgulandığında ilacını 30.günde aldığından ve ilacın kullanımı 28 günde bir olduğundan kesinti iptal edilmiştir.


10 Mart 2011     Okunma Sayısı : 1697