İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

16.03.2011

NO KONU SONUÇ
1 Montelukast etken maddeli ilaçlar SUT'un 6.2.4.maddesine göre belirli teşhislerde ödendiği için 3 kutu Motta 5 mg 28 tb. çiğ.tb. kesintisi uygulanmıştır. Ancak itiraz dilekçesi ekindeki e-raporun açıklamalar bölümünde ıcd kodu düzeltildiği, yüksek total IGE değerini gösteren lab.sonuç belgesi eklendiği ve reçetede çocuk hastalıkları uzmanının astım bronşit tanısı bulunduğu için kesinti iptal edilmiştir.
2 Isosource MCT solüsyon reçetesi karşılanırken raporda yazan günlük kalori miktarı aşılmıştır. SUT'un 6.2.8.A maddesine göre kesinti uygulanmıştır.
3 56 yaşında hipertansiyon ve hiperlepidemi hastasının ldl düzeyi 130'dur. SUT'un 6.2.28. maddesine göre 65 yaş üstündeki hipertansiyon hastalarının ldl düzeyi 130'un üzerinde olması gerektiğinden 1 kutu Ator 20mg 90 tb. kesintisi uygulanmıştır.

 

23.03.2011

NO KONU SONUÇ
1 Kalsitonin etken maddeli, ağrılı vertebra kırığı bulunan,  osteoporoz raporu 1 yıllık işlenmiştir. SUT 6.2.17.A(7) maddesine göre kalsitonin içeren osteoporoz raporlarının süresi 3 ay olduğu için 3 kutu Miacalcic 200 ıu nazal sprey kesintisi uygulanmıştır.
2 Reçetede 2*1 olarak belirtilen 2 kutu Xenical 120 mg 84 jel kapsülün dozu 3*1 olarak sisteme işlenmiştir. SUT'un 6.1.1.C maddesine göre bu grup ilaçlar 1 aylık dozda verilebileceği için 2 kutu Xenical 120 mg 84 jeltisi uygulanmıştır.
3 Cipralex 20 mg 28 tb. raporu duygu durum bozukluğu teşhisiyle düzenlenmiştir. SUT'un Ek-2 Katılım Payından Muaf İlaçlar listesinde antidepresan ilaçlarda endikasyon uyumu arandığı için kesinti uygulanmış, ancak duygu durum bozukluğu teşhisi depresyon olarak değerlendirildiği için kesinti iptal edilmiştir.
4 Interferon raporu Larinks bening neoplazmı tehisi ile düzenlenmiştir. SUT'un 6.2.1.14.B maddesine göre interferonlarda endikasyon uyumu arandığı ve ilacın prospektüs endikasyonlarında bu teşhis yer almadığı için 20 kutu Roferon-A 3 mg kesintisi yapılmıştır.
5 Enteral beslenme ürünü raporunda protein enerji malnütrisyon ve büyüme geriliği teşhisleri yer almaktadır. SUT'un Ek-2 hasta katılım payından muaf ilaçlar listesindeki teşhislerden biri olmaması nedeniyle Pediasure 200 ml. adlı ilaca katılım payı kesintisi uygulanmıştır.
6 Losiram 20 mg 28 tb raporu şizoaffektif bozukluk teşhisi ile düzenlenmiştir. SUT'un Ek-2 Katılım Payından Muaf İlaçlar listesinde antidepresan ilaçlarda endikasyon uyumu arandığı için ve ilacın raporda yer alan teşhisle uyumlu endikasyonu olmadığı için 4 kutu Losiram 20 mg 28 tb kesinti uygulanmıştır.
7 Enteral beslenme ürünü raporunda protein enerji malnütrisyon, ülseratif kolit ve karaciğerin diğer tanımlanmamış hastalıkları teşhisleri yer almaktadır. SUT'un Ek-2 hasta katılım payından muaf ilaçlar listesindeki teşhislerden biri olmaması nedeniyle Pediasure 200 ml. adlı ilaca katılım payı kesintisi uygulanmıştır.
8 Clexane 120 mg 0,8 ml enj.'ün reçete ekindeki raporunda yer alan teşhislerin SUT'un Ek-2 hasta katılım payından muaf ilaçlar listesindeki 4.4 periferik ve serebral damar hastalıklar, venöz yetmezlikler teşhislerden biri olmaması nedeniyle ilaçtan katılım payı kesintisi uygulanmıştır. Ancak itiraz dilekçesi ekinde hastaya ait venöz yetmezlik tanılı rapor iletildiği için kesinti iptal edilmiştir.
9 Emend raporunda hastanın yüksek doz (50 mg/m2) sisplatin kullandığı belirtilmemiştir. SUT Ek-2/C listesi 24. maddesine göre bu ibare raporda yer almadığı için kesinti uygulanmış, ancak hastane kayıtlarından hastaya aynı gün sisplatin uygulandığı belgelendiği için kesinti iptal edilmiştir.
10 Lantus solostar kartuş reçete ekinde fiyat küpürü bulunmamaktadır. Protokol'ün 3.2.6. maddesine göre fiyat küpürü ve barkodu bulunmayan ilaçların bedeli ödenmeyeceği için 3 kutu Lantus solostar kesintisi uygulanmıştır.


18 Mart 2011     Okunma Sayısı : 1799