İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

06.07.2011 tarihli toplantı sonuçları

NO KONU SONUÇ
1 Reçetede Hyzaar 100/12,5 yazılı iken Hyzaar fort 100/25 tb verilmiştir. Kesinti uygulanmıştır.
2 Nootropil 800 mg 30 tb vertigo teşhisiyle katılım payından muaf olarak karşılanmıştır. Vertigo teşhisiyle katılım payından muaf olarak verilemeyeceği için kesinti uygulanmıştır.
3 Efexor XR için şizofreni teşhisiyle rapor düzenlenmiştir. Ek-2 katılım payından muaf ilaçlar listesinde antidepresan ilaçlarda endikasyon uyumu arandığı için kesinti uygulanmıştır.
4 Renagel raporunda kalsiyum, fosfor ve parathormon değerleri başlama kriterlerine uygun değildir. SUT'un 6.2.9.B maddesine göre kesinti uygulamıştır.

 

 12.07.2011 tarihli toplantı sonuçları

NO KONU SONUÇ
1 Remeron 28 tb. raporu anksiyete bozukluğu teşhisi ile düzenlenmiştir. Ek-2 katılım payından muaf ilaçlar listesinde antidepresan ilaçlarda endikasyon uyumu arandığı için kesinti uygulanmıştır.
2 Stablon 12,5 mg raporu Unipolar depresyon tanısı ile düzenlenmiş olmasına rağmen uygun icd-10 kodu olmaması sebebiyle kesinti uygulanmıştır. E-rapora uygun icd-10 kodu eklenmesi sebebiyle kesinti iptal edilmiştir.
3 Acil serviste yazılan reçete ayaktan-raporlu olarak Sistem'e kaydedilmiş, daha sonra acil reçetesi olarak düzeltilmiştir. 1'er kutudan fazla verilen ilaçların bedellerine kesinti uygulanmıştır.
4 Herceptin adlı ilacın dozu Sistem'de 450 mg/gün (21 günde bir) olarak belirtilmesine rağmen bu dozun üzerinde ilaç verilmiştir. Kesinti uygulanmıştır.
5 Durogesic ve Aqtic adlı aynı etken maddeye sahip ilaçlar maksimum dozları üzerine  çıkılmıştır. Kesinti uygulanmıştır.
6 Raporda Karvea 75 mg 1*1 yazarken,  reçetede yazan 150 mg 1*1 şeklinde karşılanmıştır. Kesinti uygulanmıştır.
7 Colidur 200 mg raporu SUT Ek-2/A 13/22 maddesinde yer alan teşhislerden biri ile düzenlenmemiştir. Kesinti uygulanmıştır. 22- Rifaksimin (Yalnızca intestinal aşırı çoğalma sendromu, hepatik ensefalopati, kolonun semptomatik komplike olmayan divertiküler hastalığı, kronik bağırsak inflamasyonu gibi rifaksimine duyarlı bakteriler tarafından desteklenen GI hastalıkların tedavisi ve kolorektal cerrahide enfektif komplikasyonların proflaksisi endikasyonlarında) UH-P
8 Novofine Needles için  Medula Sistemi'ne kaydedilen barkod no ile reçete arkasına eklenen barkod aynı değildir. SGK Protokolü'nün 3.2.8. Maddesi gereği kesinti uygulanmıştır.
9 Nutrison protein plus fibre mama raporunda günlük kalori ihtiyacı 1500 kal. olarak belirtilmiştir. Günlük kalori ihtiyacını aşacak dozda mama reçetelendirildiği için kesinti uygulanmıştır.
     


10 Temmuz 2011     Okunma Sayısı : 1873