İtiraz Komisyonu Toplantısı Sonuçları

Kasım 2016 Dönemi İtiraz Komisyonu Toplantı Sonuçları

14.04.2016 tarihli raporda başlangıç BADAİ değeri 6,2 olduğu için 2 kutu Humira enj. Bedeli ödenmemiştir.  Raporu düzenleyen hekimin yazılı beyanı, uygun tarih ve değerleri içeren BASDAİ formlarının olması ve raporda gereken düzeltmenin yapılması sebebiyle kesinti iptal edilmiştir.
Raporda günlük kalori ihtiyacı 2000 kcal olarak belirtilmiştir. Glutamin plus saşe 4*1 ve Diben 500 ml 4*1 karşılanmıştır. Rapordaki günlük kalori ihtiyacı aşılamayacağı için 4 kutu Glutamin Plus ve 5 kutu Diben 500 ml. Bedeli ödenmemiştir.
7 kutu Novoseven 50kıu ve 7 kutu Novoseven 100 kıu kesintisi yapılmıştır. İlaçlar D66 kalıtsal faktör VIII eksikliği icd kodlu teşhisle, 8.1.13 Faktör noksanlıklarına bağlı hastalıklar, hemofililer muafiyet kodlu raporla verilmiş olup, bu muafiyet kodunda faktörler için endikasyon uyumu aranmaktadır. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 29.06.2016 tarihinde "inhibitörlü hemofili A" tanısı ile 3 aylık dozda kullanımı için alınmış endikasyon dışı belgesi mevcuttur. Sözkonusu reçetede inhibitör düzeyi sıfır olarak belirtilmiş olup, Hemofili A tanısında endikasyon alındığında yapılan kesintinin yerinde olduğuna karar verilmiş, dosya SGK Ankara İtiraz Üst Komisyonu'na iletilmiştir.
Reçeteyi hazırlayan eczacı tarafından majistral formülde pür vazelin yerine katı parafin eklenmiştir. Majistral yanlış etken madde ile hazırlandığı için yapılan kesintinin yerinde olduğuna karar verilmiştir.


23 Ocak 2017     Okunma Sayısı : 2802