Kovid'den Sonra Grip Vakaları da Tırmanışa Geçti

Başkanımız Ecz. Okan Şahin’in Yeni Dönem Gazetesi yazarı Lale Akasoy’a yaptığı açıklamalar 24.03.2021 tarihinde yayınlandı.

 

Kovid'den Sonra Grip Vakaları da Tırmanışa Geçti

Hadi hayırlısı!

Hani derler ya, "Bir bu eksikti!" diye...

Aynen öyle...

At izi it izine karışacak gibi...

Salgının başından bu yana neredeyse hiç görülmeyen, üst solunum yolu enfeksiyonu ve grip vakalarında ciddi artışların yaşandığı öne sürüldü...

Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, sadece son bir hafta içinde eczanelere başvuran üst solunum ve grip vakalarında yüzde 30 oranında bir artışın gözlendiğini söyledi.

Anlayacağınız, korona ile mücadele sürerken bu kez de ilimizde grip vakaları tırmanışa geçti...

Ne diyelim!

Allah sonumuzu hayır etsin!..

***

Eczacı Odası Başkanı Şahin, grip ve üst solum yolu artışının nedenini, kademeli normalleşmeye geçilmesiyle birlikte bazı vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamasına bağlıyor...

Sürecin bu şekilde devam etmesi halinde vatandaşın hekime ve hastaneye olan ihtiyacını artıracağını da belirten Oda Başkanı Şahin şöyle konuştu:

"Grip ve üst solunum yolu vakalarında görülen artışın kovid'e yansıması çok ağır olur. Hasta klinikleri ve yoğun bakım yatakları böyle giderse kısa zamanda dolar... Biz bu sürecin azalmasını beklerken 3. dalgaya doğru gidiyoruz... Kademeli normalleşmeye gidilmesi ve okulların açılması hem kovid, hem de grip vakalarında yaşanan artışın sebepleri arasında... Aşılama çalışmalarında da bir yavaşlama söz konusu!.."

***

Evet, Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin konuşmasında, "3. dalgaya doğru gidiyoruz..." derken ürkütücü açıklama kamu hastaneleri yetkililerinden geldi!

Görüştüğümüz bazı hastane yetkilileri, "3. dalgaya girdik!" dedi.

Endişelenmemek elde değil valla!

Diğer illeri bilemem ama yeni normalleşme ile birlikte bazı yaş gruplarına aşılama yapılmasıyla maskelerini indirenler ilimizde grip vakalarında artışa neden oldu maalesef!..

***

"Korkutucu boyuta doğru gidiyoruz!"

Yaklaşık 3 hafta önce kovid polikliniklerine başvuran vaka sayısının bu günlerde 2-3 kat daha arttığına dikkat çeken hastane yetkilileri ve idarecileri, "Tedbirlere uyulmaması, havaların değişken olması grip ve kovid vaka sayısını çok artırdı. Korkutucu boyuta doğru gidiyoruz..." dediler.

Bu arada hastane yetkili ve idarecileri korkunç bir açıklamada da bulundular:

"Eczanelere grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu şikâyetiyle ilaç almaya gidenlerin yarısından fazlası kovid'dir. Bazı vatandaşlar karantinaya girmek istemiyor. Artışın bir nedeni de bu!.."

***

Malumunuz, ülkemizde ve ilimizde kovid vakaları giderek artıyor...

Özellikle kovid polikliniklerine, yani ayaktan yapılan başvurularda...

Böyle devam ederse uzmanların da söylediği gibi klinik ve yoğun bakım yatakları salgının başında olduğu gibi dolacak...

Hasta yatağı bulamaz hale gelebiliriz...

Niye?

Bazı vatandaşların umursamazlığı ve duyarsızlığı nedeniyle!

Ve onların yüzünden ne canlar yitti, ne insanlar yataklara düştü...

Allah Aşkına!

Takın şu maskeyi!..

Kafanıza, boynunuza değil ağzınıza...

Dikkat edin sosyal mesafeye, temizliğe...

Yeter yeter be!..

Kovid'den Sonra Grip Vakaları da Tırmanışa Geçti


25 Mart 2021     Okunma Sayısı : 2191