"Mesleğimden Elini Çek" Mitingi'nde Başkanımız Uzm.Ecz. Kıvanç Atmaca'nın Konuşması

Bilimsel Eczacılığın 171. yılında, mesleğini daha nice 171 yıllara taşımak için uğraşan meslektaşlar! Hoş geldiniz.

Eczacılık Fakültesi’nden genç meslektaşlarımız, hoş geldiniz.

Mesleklerinin yasal statüye kavuşması için didinen, her ortamda eczacılarıyla bir arada davranan eczane teknisyenlerimiz hoş geldiniz.

Anneler gününde, birilerine inat, “Anamızı da aldık geldik.” diyenler Hoş geldiniz.

Bugün burada olma cesareti gösteremeyen birileri sizlere soruyor; “Niye miting yapıyorsunuz?” diyor. Hep birlikte cevaplayalım o halde! 4 Aralık kapatma eylemini gerçekleştirirken taleplerimiz nelerdi?

-         Kamu kurum iskontoları eczacının sırtından kaldırılsın dedik, kalktı mı? HAYIR

-         Eczacı karlılıkları arttırılsın dedik, arttı mı? HAYIR

-         Eczacı meslek hakkı istiyoruz dedik, aldık mı? HAYIR

O halde o uyarı eyleminin devamı nerede? Vaz mı geçtiniz eczacıyı savunmaktan? Üstelik sıkıntılarımız her geçen gün artmakta. En yetkili ağızlar ilacı markette satmak için yasal hazırlıklara başlamış.

Bir Bakanlık yetkilisi eczacıyı hırsızlıkla suçlamış, kaçak ilacı engellemek için İlaç Takip Sistemi’ni hayata geçiriyor. İlacı değil eczacıyı takip edecekler! Oysa eczacı mesleğine, halk sağlığına sahip çıkmak için canını ortaya koyuyor. Muvazaalı eczanelere, Türki Cumhuriyetlerden alınan sahte eczacı diplomalarıyla açılmak istenen eczanelere karşı mesleği koruyan oda başkanlarımız, oda yöneticilerimiz saldırıya uğruyor, araçları kundaklanıyor, tehdit ediliyorlar. Buna rağmen yılmıyorlar, yılmayacaklar, mesleği ve toplum sağlığını kötü, çirkin ellere teslim etmeyecekler. Buradan onlara geçmiş olsun diyor, yanlarında olduğumuzu hep beraber haykırıyoruz.

Yetmiyor, Sayın Sağlık Bakanı sağlıkta dönüşüme karşı çıkan sağlık meslek örgütlerini tehdit ediyor. İki yasaya bakar, üç yasaya bakar, Birliklerini feshederim diyor. Sosyal Devleti savunmak, toplumun sağlığını önlemek suçumuz! İdeolojik davranıyormuşuz, örgütler biraz ticari düşünsünler diyor!

Sağlıkta Ticaret Olur mu?

Sağlığın Ticareti Olur mu?

Sağlıkta ticaret bu ne rezalet?

Hiç kimse merak etmesin toplumumuz da endişelenmesin!

Eczacılar Görev Başında

Tıpkı bu meydanı siyahtan beyaza çevirdiğimiz gibi, toplumsal sağlığımızı ve geleceğimizi de karanlıktan aydınlığa kavuşturacağız.

Gelecek ellerimizde.

Geleceğimiz ellerimizde!

Ellerinize Sağlık

Yüreğinize Sağlık

Sağolun, varolun!

Sizler varoldukça, bu mesleğin geleceği de, bu toplumun geleceği de AYDINLIK!

Kolay Gelsin!

 

9.5.2010 tarihinde İstanbul Kadıköy Meydanı'nda yapılan "Mesleğimden Elini Çek" Mitingi'nde Başkanımız Uzm.Ecz.Kıvanç Atmaca'nın konuşmasından alınmıştır.


13 Mayıs 2010     Okunma Sayısı : 2298