MSB İle Sözleşmesi Olmayan Eczaneler Hk

TEB'in 2888 sayı ve 27.05.2016 tarihli duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmelerde TSK unsurlarının (Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı) mesai sonrasında veya resmi tatillerde, anlaşmalı eczanenin nöbetçi olmaması durumunda ilaç temininde sıkıntı yaşadıkları ve buna bağlı mağduriyetler oluştuğu konusu gündeme gelmiş, konunun çözüme ulaştırılması konusuna mütabık kalınmıştır.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 18 Mayıs tarihinde iletilen yazılarında mesai sonrasında ve resmi tatil günlerinde erbaş ve erlere reçete edilen ilaçların nöbetçi eczaneler tarafından MSB ile anlaşması olup olmadığına bakılmaksızın verilmesi, reçete tutarının ilacı veren eczaneler tarafından erbaş/erin görev yaptığı birlik/kurumun bağlı olduğu askeri tahakkuk birimine reçetenin karşılandığı ay sonuna kadar TSK SPTS kaydı yapılmadan SUT kurallarına uygun olarak, İTS çıktısı ile birlikte fatura edilmesi halinde eczanenin fatura bedelinin geri ödemesinin birlik/kurum tarafından 15 (on beş) iş günü içinde gerçekleştirileceği iletilmiştir.

Konu ile ilgili olarak bilgilerinizi ve tüm üyelerinize duyurulması hususunu saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY

27 Mayıs 2016     Okunma Sayısı : 3025