Şahin: 50 milyonu bulmamız şart!

Başkanımız Ecz. Okan Şahin'in aşı konusundaki açıklamaları 7 Temmuz 2021 tarihli Yeni Dönem Gazetesi'nde Lale Akasoy'un köşesinde yayınlandı.

Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin ülkemizde 50 milyon kişiye 2.doz aşısının mutlaka yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "50 milyon kişinin 2. doz aşısının yapılmaması halinde Eylül ayında ağır bir tablo ile karşılaşma ihtimalimiz yüksek. 4. pik yaşayabiliriz..." dedi.

Evet, aşı olmayanlara duyurulur!

Bilim insanlarına göre toplum bağışıklığının oluşabilmesi için mutlaka vatandaşların 2. doz aşısını olmaları gerekiyor...

Yoksa bu beladan, illetten, varyantlardan kurtulma şansımız oldukça düşük...

***

Biliyorsunuz, Sağlık Bakanlığı Kovıd-19 Aşı Bilgilendirme Platformunda ülkemizde yapılan aşı sayılarının bilgilerine yer veriyor günlük olarak.

Ve dün itibariyle toplam 54 milyon 375 bin 946 kişiye aşı uygulanmış.

Bunlardan 36 milyon 502 bin 623 kişiye birinci doz, 16 milyon 801 bin kişiye de 2. doz yapılmış.

İlimizde yapılan aşılama rakamlarına gelince...

Toplam yapılan aşı sayısı 2 milyon 94 bin 648.

Birinci doz 1 milyon 433 bin 349, 2. doz ise sadece 601 bin 385 kişiye yapılmış.

Rakamlardan da anlaşılacağı üzere özellikle 2. doz uygulamasına talep yok gibi...

Bunun birçok nedenivar elbette...

Özellikle aşı karşıtları, propagandalar, karsızlar veee...

Sosyal medya...

***

Başkan Şahin, "İnsanların kafası karışık!" diyor.

Bursalı eczacılar olarak aşı konusunda eczanelere gelen ve kararsız olan vatandaşın kafasındaki sorulara yanıt vermeye, ikna etmeye çalıştıklarını da belirten Başkan Şahin, başından geçen bir anektodu da şöyle anlattı:

"Vatandaşın büyük bir çoğunluğunun endişesi aşının kısırlık yaptığı yönündeki söylemler. Torunları olan yaşlı bir amca eczanemize geldiğinde aşı olup olmadığını öğrenmek istedik. "Hayr" dedi. 'Niye?" diye sorduğumuzda ise amcanın cevabı: 'Aşının kısırlık yaptığı söyleniyor o yüzden" yanıtını verdi. 'Peki çocuk yapmayı mı düşünüyor sunuz?' dediğimizde ise 'Oğlum bu saatten sonra olur mu hiç?' diyerek güldü. Bunun gibi birçok örnekler sıralayabilirim. Önemli olan bireysel değil toplumsal olarak aşı karşıtlarını ikna etmek. Özellikle sosyal medyadaki bu tür propagandaların önünü kesmek gerekiyor. Bu nedenle tam bağışıklık için 2. dozun 50 milyon kişiye yapılması gerekiyor.  Yoksa Eylül ayında ağır bir tablo ile karşılaşabiliriz ve bu süreçte hiç istenmeyen olaylarla yaşayabiliriz... Ayrıca aşı olmaktan korkan ciddi bir kesim var..."

***

Evet ne yazık ki aşı konusunda bazı vatandaşların endişeleri, tedirginlikleri ve kararsızlıkları yüzünden ağır ilerliyoruz...

2. doz aşı oranlarında düşüşler gözleniyor...

İnşallah herkes aşı konusunda ikna olur da sonbahara korkusuz, özgürce girebilir, güneşli günler görürüz milletçe.

Her şey bizim elimizde...

----------------------------------------

08.07.2021 tarihli bursa.com internet gazetesinde H.Gül Kolaylı köşesini basın açıklamamıza ayırdı. Okumak için tıklayınız

Şahin: 50 milyonu bulmamız şart!


07 Temmuz 2021     Okunma Sayısı : 665