SGK İtiraz Komisyonu Sonuçları

15.12.2010

 NO  KONU  SONUÇ
1
 Raporda etken madde yazılmamıştır.
SUT'un 6.1.1.C (3) nolu maddesine göre kesinti olmuştur.
 2 Raporun iki yıllık süresi dolduğu halde reçete karşılanmıştır.  SUT'un 6.1.1.C (5) nolu maddesine göre kesinti olmuştur.
 3 Efexor XR 150 mg kapsül için şizoaffektif bozukluk teşhisi ile rapor düzenlenmiştir. Antidepresan ilaçlarda endikasyon uyumu arandığından Efexor XR 150 mg kapsül için şizoaffektif bozukluk teşhisi uygun değildir, kesinti olmuştur.
 4 İnterferon + Ribavirin tedavisi ikinci kez yapılmıştır. İnterferon + Ribavirin veya pegile interferon + ribavirin tedavisine cevap vermeyen 18  yaş üzeri hastalara yeniden pegile interferon tedavisi yapılamamaktadır. Kesinti olmuştur.
 5  Raporda Tegratol şurubun etken maddesi yazılmış, kullanım şeması belirtilmemiştir. Ek/2-C listesinde yer almayan ilaçların dozlarının raporda belirtilmesi şart olmadığından ilacın günlük kullanım dozu reçete ile düzenlenecektir. Reçetedeki doza göre en fazla 9 kutu ilaç ödenebilecektir. 9 kutudan fazla verildiği için kesinti olmuştur.
 6 Rapora ilacın dozu 10 mg olarak belirtilmiş, 20 mg lık form reçete edilmiştir.  Raporda yazılan doz maksimum dozdur. Reçetedeki ilacın dozu maksimum dozu aştığından kesinti yapılmıştır.
 7 Şeker ölçüm striplerinde reçete çıktısına yapıştırılan barkod ile sisteme kaydedilen barkod numarası farklıdır.  Protokol'ün 3.2.8. maddesine göre bu durum kesinti sebebidir.
SUT 6.1.1.C (3) Sağlık raporlarında, SUT ve eki listelerde özel düzenleme yapılmış ilaçlar hariç olmak üzere, ilaç dozlarının belirtilmesi şart olmayıp, etken madde adının yazılması yeterli olacaktır. Sağlık raporuna etken madde adının yazılmasının yeterli olduğu ilaçlar için hastanın kullanacağı ilacın etken madde miktarı ve günlük kullanım dozu reçete ile düzenlenecektir. Ancak raporda ilacın etken madde miktarının ve günlük kullanım dozunun ayrıntılı olarak belirtilmiş olması halinde belirtilen doz miktarı aşılamaz.
SUT 6.1.1.C (5) Sağlık raporları, SUT’ta özel düzenlemeler hariç olmak üzere en fazla iki yıl süre ile geçerlidir.


15 Aralık 2010     Okunma Sayısı : 2701