TSK Personeli ve Bakmakla Yükümlü Oldukları Kişilerin Sevk İşlemleri Hakkında

TEB'in 3786 sayı ve 27.10.2010 tarihli duyurusu

Bilindiği gibi, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 09 Ekim 2010 tarih ve 27724 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapan Askeri ve Sivil Personelin Genel Sağlık Sigortası Kapsamına Alınması Hakkında Tebliğ” ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personel ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri SGK tarafından 15.10.2010 tarihinden itibaren devralınmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlenmişti.

Ardından yine SGK tarafından 15 Ekim 2010 tarih ve 27730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile TSK İç Hizmet Kanununa tabi olarak TSK’da görev yapan askeri ve sivil personelin alacağı hizmet MADDE 2’de;

“Ancak 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin, mesai saatleri içerisindeki müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerine yapılması zorunludur.” İfadesi ile düzenlenmişti.

Ancak bazı eczacı odalarımız tarafından Birliğimize yapılan bildirimlerden, TSK’da görev yapan askeri ve sivil personel ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sevk işlemlerinin nasıl olacağı konusunda tereddütler yaşandığının anlaşılması üzerine Birliğimiz tarafından T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu GSS Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı’na gerekli yazılar ile başvurular yapılmıştır.

Konu hakkında Kurumdan verilen bilgi;

Askeri ve sivil personelin ilk müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitesine yapılmasının zorunlu olduğu,  2. ve 3. Basamak Sağlık Kuruluşlarına ise ancak sevk ile başvurabilecekleri yönünde olup, bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ise sevk aranmaksızın sağlık kuruluşlarına başvurabilecekleri şeklindedir.

Konu hakkında Medula Provizyon Sistemi’nden gerekli duyurunun yapılacağı bilgisi alınmış olup, bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

 


27 Ekim 2010     Okunma Sayısı : 1896